Miről szól?

Ezen az oldalon a Hedge Fund-ok világát mutatjuk be. Mik ezek, mit csinálnak, hogyan működnek, milyen stratégiát használnak, milyen befektetéseik vannak, és nem utolsósorban Te miként profitálhatsz ebből. Szó lesz érthető nyelven az elméletről, módszerekről, de érdekességekről, hírek elemzéséről, aktualitásokról is. Más szóval: megtudhatod mit és hogyan csinálnak a TőzsdeBálnák, mit tesznek az olyan dollármilliárdos és gyakran titokzatos spekulánsok mint Soros, Griffin, Simons és társaik. Kérdéseket, visszajelzést kérlek ide küldj: info@bwm.hu

Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Portfolió Blogger

Facebook, Twitter

 

Facebook

Portfolió Hírek

2010.06.29. 01:29 Faluvégi Balázs

Kommentezés a Blog-on

Ez csak egy rövid, technikai jellegű bejegyzés, szakmai témakörről ezúttal nem lesz szó. Némi gondolkozás után úgy láttam jónak, hogy a blog-on egyelőre nem lesz lehetőség moderálás melletti kommentezésre sem.

Amikor az oldalt elindítottam, az érzékeny témakörök miatt biztos voltam abban, hogy a teljesen szabad kommentezés nem működhet, és moderálni kell a bejegyzéseket. A Hedge Fund-okban sok pénz van, és együttesen nagy befolyásuk van a pénzügyi piacokra, akarva akaratlanul befolyásolják az árakat, és így a te életedet is. Az érzékenységet az is növeli, hogy a Hedge Fund-ok egyes sikeres vezetői társadalmi és politikai véleményt is megfogalmaznak, ilyen például Bruce Kovner vagy természetesen Soros György. Nem segít a párbeszéd kialakulásában az sem, hogy a válság eljöttével az emberek mérgesebbek és kialakult egy általános bűnbak kereső, bankárellenes hangulat. Hiába tény, hogy a Hedge Fund menedzser és a bankár két nagymértékben eltérő kategória, a hangulat hullámai az ilyen blog-okra is elérnek.

Van eset, amikor a kritika adott Hedge Fund ellen indokolt, van amikor nem. Az általános kritikus hangulat, a kollektív bűnösség elve azonban nem elfogadható, éppen ezen befektetési csoportosulások sokszínűsége miatt. Rengeteg ilyen komment érkezett. Ezek mellett érkeztek teljesen irreleváns hozzászólások, vagy ezen belül engem korábbról ismerők biztatásai és megjegyzései. Ha ezekre válaszolnék, az messzire vezetne a kijelölt fősodortól. Nagyon konkrétan szeretném behatárolni az oldal témakörét és ez az összes ezen megjelenő, akár olvasók által létrehozott tartalmat is jelenti.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján nincs időm és lehetőségem moderálgatni, illetve egyes finoman szólva is felületes kommentek esetén ehhez kedvem sincs igazán. Nem tudok azon hozzászólásokkal mit kezdeni, ahol a kommentelő az alapvető tényeknek sem néz utána. A valóban értékes megjegyzések kapcsán pedig nem elegáns megoldás, hogy őket sokáig váratva, akár napokkal, vagy hetekkel később jelenik meg a komment, vagy rá a válasz. Nincs jogom váratni az olvasókat és érdeklődőket.

Tudom, hogy ez nem valami 'webkettes" megoldás, de az oldal céljainak most ez a viszonylagos zártság felel meg jobban. Köszönöm a megértéseteket. Később, ha indokolt, felülbírálom ezt a komment politikát.

Kérem, hogy aki hozzá szeretne szólni a blog-hoz írjon egy email-t az info@bwm.hu címre, és ha érdekes, szívesen közzéteszem. Természetesen szívesen válaszolok kérdésékre az egyes bejegyzések témakörét illetően, akár nyilvánosan a blog-on, akár email-ben. Garantálni nem tudom, hogy válaszolok, de ha az időmből telik, és valóban releváns témát érint, azzal igyekszem foglalkozni.

komment

süti beállítások módosítása